تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

این سایت جهت آموزش و اطلاع رسانی پرورش مرغ گوشتی جهت مرغداران و کارشناسان علوم دامی و دامپزشکان و تولید کنندگان تجهیزات مرغداری گردآوری شده است .


انواع آبخوری در مرغداری


 

هیچ کاری غیر ممکن نیست فقط باید . . .

 

 

انواع آبخوری مرغداری

سیستم آبخوری در مرغداری ها

پخش کردن مناسب و یکنواخت آب و دان در مرغداری برای تنظیم رشد جوجه ها و جلوگیری از کاهش آب بدن آنها(دهیدراته شدن) ضروری است. رشد مطلوب رابطه مستقیمی با مدیریت پخش کردن آب و غذا در سالن تولید دارد. با افزایش درجه حرارت محیط مصرف آب بیشتر می شود که ضروریست در این مواقع از آبخوری های کمکی نیز استفاده گردد.

انواع مختلفی از آبخوری تولید می شود که با توجه به شرایط و تعداد پرنده ها و نوع پرورش مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع آبخوری در مرغداری ها

آبخوری کله قندی (آبخوری دستی)

این آبخوری ها بصورت دستی استفاده می شوند و کلیه عملیات پرکردن، خالی کردن، شستشو و ضدعفونی، توسط کارگر انجام می گیرد. آبخوری دستی براحتی آب را در اختیار پرنده قرار می دهد و در ظرفیت های 2 لیتری، 4 لیتری و 6 لیتری و بیشتر تولید می شوند. تجربه و مهارت کارگر در این روش اهمیت بسیار زیادی دارد، بطوری که توزیع نامناسب و پر نکردن بموقع آبخوری کله قندی، باعث تلفات زیادی در گله خواهد شد.

 


آبخوری ناودانی

از آبخوری ناودانی بیشتر برای مرغ های داخل قفس استفاده می شود. آبخوری ناودانی بصورت سراسری در جلو قفس مرغ ها نصب می شود و جریان آب از مخزن مرکزی جریان پیدا کرده و در طول آبخوری ناودانی، بصورت جوی کوچک، پیوسته در جریان می باشد. با توجه به جریان دائمی آب، می بایست یک مخزن ذخیره آب وجود داشته باشد و با استفاده از قطع کن های اتومات میزان پر بودن آن، کنترل گردد، تا قطعی آب باعث صدمه به گله نگردد.

 

آبخوری سیفونی یا زنگوله ای

آبخوری سیفونی یا زنگوله های، جزء آبخوری های اتوماتیک محسوب می شود. این آبخوری بصورت آویزان از سقف مورد استفاده قرار می گیرد. آبخوری اتوماتیک سیفونی، از سوپاپ و فنر، محفظه و بشقاب تشکیل شده است و آب لوله اصلی از طریق سوپاپ و فنر به داخل بشقاب جریان می یابد، با پر شدن بشقاب آبخوری سیفونی و افزایش وزن آن، سوپاپ فنردار باعث قطع شدن جریان آب می شود. با مصرف آب توسط جوجه ها وزن کاسته شده و فنرمسیر آب را باز می کند. آبخوری سیفونی از نظر بهداشتی مناسب می باشد و آلودگی کمتری نسبت به آبخوری های دستی دارد، اما هزینه آبخوری سیفونی به نسبت استفاده از آبخوری های دستی مقداری بیشتر است. برای جلو گیری از نوسانات قطع آب و توزیع یکنواخت آن نباید مدار آبخوری مستقیما به آب لوله کشی وصل شود. مخزن ذخیره آب بایستی در مکان مناسبی قرار داده شود تا در فصل سرما از یخ زدگی آن جلو گیری شود. اتوماتیک و شبکه ای بودن آبخوری سیفونی باعث می شود براحتی دارو دادن و واکسیناسیون گله را با حل کردن در مخزن آب انجام داد.

 

آبخوری نیپل

در روش استفاده از آبخوری نیپل همه سالن مرغداری باید لوله کشی شود و یک در میان خط های آبخوری و دانخوری نصب می شود. در این سیستم خط آبخوری باید یک ردیف از خط دانخوری بیشتر باشد . بایستی توجه داشت که فاصله خطوط دانخوری و آبخوری از 5/1 متر بیشتر نشود، که در این صورت باعث رشد نا متوازن جوجه ها بعلت عدم دسترسی به آب و غذا بصورت یکسان می شود. در سیستم آبخوری نیپل، محفظه نیپل ها به مجرای خروج آب لوله ها بسته شده و پستانک ها مانع خروج آب می شوند، زمانیکه مرغ با نوک خود پستانک را حرکت میدهد باعث خروج آب می شود کاسه ای در زیر نیپل نصب می شود تا آب مازاد به بستر نریزد. ارتفاع نیپل ها با توجه به رشد جوجه ها قابل تنظیم می باشد. برای تنظیم میزان فشار آب از یک رگولاتور فشار شکن استفاده می شود. با توجه به نوع پرنده اندازه کاسه ها متفاوت هستند .

 آبخوری نیپل

امتیازات سیستم آبخوری نیپل :

1- نیپل با پخش در تمامی جهات در سالن پرورش آب را براحتی در دسترس مرغ و جوجه قرار می دهد.

2- در مصرف آب، دارو و واکسن ها صرفه جویی می شود.

3- گله درکل سالن پرورش بصورت یکنواخت رشد می کند.

4- با توجه به قابلیت تنظیم بودن ارتفاع حتی برای جوجه های یک روزه هم قابل استفاده است .

5- از لحاظ اصول بهداشتی این نوع آبخوری بهداشتی ترین روش بوده و براحتی قابل نظافت و شستشو می باشد.

6- آب تازه و تمیز پیوسته در دسترس مرغ ها قرار دارد.

 

 

 

هیچ کاری غیر ممکن نیست فقط باید . . .

انواع آبخوری در مرغداری
انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۸

انواع دانخوری در مرغداری


سیستم دانخوری مرغداری

در صنعت پرورش طیور میزان سود دهی رابطه مستقیم با کیفیت محصول تولید شده دارد.

مواد خوراکی و دان طیور بخش عمده ای از هزینه های تولید را شامل می شود. یکی از راه های کاهش هزینه تولید، جلوگیری از اتلاف مواد خوراکی می باشد، بگونه ای که در عین ترغیب پرنده ها به مصرف بیشتر خوراک و افزایش سرعت رشد، از اتلاف خوراک نیز جلوگیری گردد.

مشخصات دانخوری مناسب در مرغداری

  • استحکام و کیفیت دانخوری مرغداری.
  • پر شدن مستمر و عدم تاخیر در ریزش دان در دانخوری مرغداری.
  • عدم ریزش و پخش دان مرغ از دانخوری
  • قابلیت تنظیم ارتفاع برای سنین مختلف رشد پرنده .
  • امکان شستشو و ضد عفونی آسان دانخوری ها .
  • دسترسی آسان پرنده به دان و حداقل نیاز به جابجایی دانخوری و نیروی کارگر .

با توجه به نیازهای دوره های مختلف رشد از دانخوری مرغداری مختلف، استفاده می گردد.

معمولاْ برای هفته اول جوجه ها از سینی های بزرگ با قطر 40 سانت استفاده می شود و ظرفیت هر سینی حدود 50 جوجه است تا جوجه ها به راحتی بتوانند داخل آن رفته و از خوراک استفاده نمایند. این سینی ها، از جنس پلاستیک قابل شستشو و ضد عفونی، هستند، که بطور مرتب توسط کارگر ماهر شستشو و ضد عفونی می شود.

بعد از گذشت این مرحله و رشد جوجه ها و با توجه به وسعت تولید و میزان هزینه و شرایط تولید کننده از سیستم های دانخوری دستی یا دانخوری اتوماتیک استفاده می شود.

 

انواع سیستم های دانخوری در سالن های مرغداری

ü دانخوری دستی (دانخوری سطلی)

ü دانخوری ناودانی

ü دانخوری زنجیری

ü دانخوری اوگر

دانخوری دستی

دانخوری مرغداری دستی (دانخوری سطلی)، از یک محفظه استوانه ای پلاستیک یا گالوانیزه تشکیل شده که یک بشقاب در زیر آن قرار دارد و میزان ریزش دانه با پیچ قابل تنظیم است.

با آویزان نمودن دانخوری سطلی می توان میزان ارتفاع آن را تنظیم کرد که باعث کاهش آلودگی بشقاب شده و از هدر رفت دان جلوگیری می شود.

معمولا در تعداد جوجه کم از دانخوری دستی استفاده می شود میزان هزینه به ازای هر پرنده نسبت به روش های دانخوری اتوماتیک کمتر است و فضای کمتری را اشغال می کند.

دانخوری دستی در ظرفیت های مختلف

 


دانخوری ناودانی

دانخوری ناودانی از جنس ورق گالوانیزه می باشد که به شکل ناودان ساخته می شود و به طور دستی دان مرغ داخل آن ریخته می شود. دانخوری ناودانی در اندازه ها و ابعاد مختلف با توجه به نیاز مرغداری ساخته می شود. طول دانخوری ناودانی از 80 سانتی متر، و عرض آن از 10 سانتی متر برای جوجه شروع می شود و برای مرغ های تخم گذار و گوشتی 20 سانتی متر در نظر گرفته می شود. برای جلوگیری از ورود پرنده از حفاظ های میله ای استفاده می شود. با تنظیم پایه ها، از دانخوری ناودانی می توان برای دوره های مختلف رشد استفاده کرد. دانخوری ناودانی، براحتی شستشو و ضدعفونی می شود و قابلیت جابجایی در سالن را دارد.

 

استفاده از دانخوری سطلی در مرغداری های بزرگ، نیاز به تعداد زیاد کارگر دارد و مدت زمان زیادی نیز صرف غذا دهی می شود، همچنین باعث می شود بخشی از دان هدر رفته و رسیدگی کافی و مناسبی به پرنده ها صورت نگیرد و این موجب رشد غیر یکنواخت جوجه ها می شود، بنابراین از دانخوری های اتوماتیک نظیر دانخوری زنجیری یا دانخوری بشقابی (بشقابی اوگر) استفاده می شود، از مزایای دانخوری بشقابی اتوماتیک، نیاز کمتر به نیروی کارگری، افزایش ضریب تبدیل بدلیل توزیع یکنواخت خوراک در گله می باشد.

 

دانخوری زنجیری مرغداری (دانخوری زنجیری اتوماتیک)


سیستم دانخوری زنجیری اولین سیستم دانخوری اتوماتیک مرغداری می باشد که به خاطر سهولت کار و امکان تولید آسان آن مورد استقبال مرغداران قرار گرفته است. دانخوری زنجیری توسط الکترو موتور و گیربکس در کل سالن مرغداری حرکت می کند و از مخزن ذخیره دان یعنی (هاپر) تغذیه می شود.

جنس دانخوری زنجیری، معمولاْ از ورق های گالوانیزه ضد زنگ می باشد و ارتفاع نوار نقاله زنجیری توسط پایه ها تنظیم می شود که در فواصل مشخص با توجه به سن جوجه ها، درجه بندی می شود .

 

دانخوری زنجیری اتوماتیک

 


محاسن سیستم دانخوری زنجیری

v نسبت به روش تغذیه دستی بسیار آسانتر بوده و توزیع دان مناسب و سریعی را دارد.

v بخاطر داشتن درجه بندی پایه ها ، تنظیم ارتفاع یکنواختی دارد که باعث می شود پرندگان به راحتی به غذا دسترسی داشته باشند.

v تعمیر و نگهداری دانخوری زنجیری، آسان است و اکثر کارگران مرغداری می توانند معایب اولیه آن را برطرف نمایند .

v دانخوری زنجیری با توجه به حرکت نقاله ای، به راحتی شستشو و ضدعفونی می شود و برای شستشو و ضد عفونی، نیازی به جمع آوری آن از داخل سالن نیست.


معایب سیستم دانخوری زنجیری

 

با توجه به محاسن سیستم دانخوری زنجیری، معایب متعددی نیز می توان برای آن بر شمرد .

در تغذیه با سیستم دانخوری زنجیری، پرنده هایی که در ابتدای مسیر تغذیه هستند معمولاْ از غذای با کیفیت تر و بیشتری برخوردار می شوند و خوراک با کیفیت پایین به انتهای مسیر می رسد که این عامل باعث رشد نامتوازن جوجه ها می شود.

دانخوری زنجیری دارای استهلاک بالا می باشد و هزینه تعمیرات و نگهداری آن از سیستم دانخوری بشقابی (اوگر) بیشتر است.

با توجه به شکل ساختمانی و محدودیت ارتفاع دانخوری زنجیری، برای اوایل دوره رشد جوجه نمی توان از آن استفاده کرد.

 

دانخوری اتوماتیک بشقابی (دانخوری اوگر)

دانخوری بشقابی اوگر جدیدترین مکانیزم دانخوری مرغداری است . طراحی سیستم این دانخوری اتوماتیک بر اساس توزیع یکنواخت دان با توجه به سن پرنده و کنترل دقیق مقدار مصرف خوراک می باشد. نحوه کار دانخوری بشقابی اتوماتیک اینگونه است که دان از طریق لوله و مارپیچ داخل آن بطور یکنواخت در تمامی سالن توزیع شده و داخل بشقاب ها می ریزد.

هر خط دانخوری بشقابی در مرغداری، توان خود را از یک موتور و گیربکس یک اسب بخار دریافت می کند. خوراک از طریق هاپر در ورودی لوله تغذیه دانخوری بشقابی قرار می گیرد، فنر مارپیچ داخل لوله باعث حرکت به جلو دانه ها می شود. در فواصل معین، بشقاب دانخوری نصب شده و از سوراخ ایجاد شده در لوله، دان به قسمت قیفی بشقاب میریزد تا پر شود با پر شدن هر بشقاب دان به بشقاب بعدی منتقل می شود تا انتهای خط تا همه بشقاب ها پر شوند. با رسیدن دان به بشقاب آخری سیستم بطور خودکار قطع می شود. و از هدر رفت خوراک جلوگیری می شود. با مصرف دان داخل بشقاب ها مجدد سیستم شروع به کار می کند. خطوط دانخوری بشقابی مرغداری توسط سیم بکسل از سقف آویزان می شود و ارتفاع بشقاب ها با توجه به سن جوجه ها توسط وینچ برقی تنظیم می شود .

 


خصوصیات دانخوری بشقابی اتوماتیک (دانخوری بشقابی اوگر)

  1. توزیع یکنواخت دان در کل سالن که باعث یکنواختی رشد در گله می شود.
  2. قابلیت تنظیم تغذیه بشقابها در چند حالت به نسبت میزان مصرف پرنده.
  3. قابلیت تنظیم ارتفاع دانخوری بشقابی، با وینچ برقی با توجه به سن پرنده .
  4. کنترل دقیق میزان مصرف دان مرغهای سالن پرورش .
  5. عدم اتلاف و دور ریز شدن خوراک در سالن .
  6. قابلیت استفاده ازچند روزگی جوجه ها تا پایان دوره پرورش .
  7. قطع کن مجزا برای هر بشقاب که باپر شدن بشقاب ها تغذیه آنها قطع می شود و باعث جلوگیری از تلف شدن دان می شود .
  8. تعمیرات و نگهداری آسان و تعویض سریع قطعات معیوب در این سیستم .
  9. امکان دسترسی به دان توسط پرنده در تمامی جهات در سالن .
  10. دارای کنترل دان در انتهای خط دانخوری .
  11. عدم آلوده شدن بشقاب ها توسط پرندگان .
  12. به ازای هر 50 مرغ گوشتی، یک بشقاب در نظر گرفته شده است که در مقایسه قیمت دانخوری بشقابی با قیمت سایر سیستم های دانخوری، حداقل هزینه را دارد .

 

هیچ کاری غیر ممکن نیست فقط باید . . .

انواع دانخوری در مرغداری
انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۸

انواع سیستم گرمایشی در سالن های مرغداری


سیستم های گرمایش در مرغداری

سیستم های گرمایش شامل انواع جت هیتر و انواع کوره هوای گرم عمودی و افقی می باشد.

 

  1. جت هیتر برقی
  2. جت هیتر موشکی گاز سوز و گازوئیل سوز و دو گانه سوز و گاز مایع .
  3. کوره هوای گرم

جت هیتر را بر اساس اندازه ، نوع سوخت و موقعیت نصب آن در انواع مختلف جت هیتر گازسوز، گازوئیلی ، دوگانه سوز ، برقی و جت هیتر گاز مایع دسته بندی میکنند.

سیستم گرمایش Jet Heater

مشخصات فنی سیستم گرمایش مرغداری

استفاده از سیستم های گرمایشی جدید در مرغداری باعث کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه های تولید می شود . یکی از روش های مناسب تامین گرمای مورد نیاز مرغداری ها سیستم گرمایشی جت هیتر می باشد . با استفاده از سیستم های گرمایشی و کنترل دمای سالن های مرغداری، شرایط مناسب پرورش در تمامی فصول سال فراهم می شود.

جت هیتر جهت استفاده مرغداری در مدل های گاز سوز، گازوئیل سوز و دوگانه سوز ارائه می گردند .

جت هیتر :

جت هیتر نوعی بخاری صنعتی است که در مدل های مختلف ساخته میشود . از مهمترین ویژگی های مثبت این نوع بخاریها میتوان به راندمان بالا در ایجاد حرارت ، نصب ساده و آسان و مصرف مناسب و بهینه سوخت در آنها اشاره کرد.

جت هیتر گازسوز:

سوخت مصرفی این نوع جت هیترها گاز شهری است .. نوع بدون دودکش این جت هیتر در مقایسه با انواع جت هیتر گازوئیلی آلودگی کمتری ایجاد میکند. جت هیتر های گازی بدون دودکش یکی از پر مصرف ترین و اصلی ترین بخاری ها در سالن های مرغداری می باشند. این نوع جت هیترها در مرغداری های گوشتی از هفته دوم تا زمان کشتار مورد استفاده قرار میگرند. علت اصلی استفاده از این نوع جت هیترها در مرغداری ، راندمان بسیار بالا و تقریبا کامل (100 درصدی) آنها می باشد و اینکه همیشه در سالن های مرغداری سیستم تهویه و سیرکوله هوا فعال است.

جت هیتر گاز مایع:

جت هیترهای گازسوز در دو مدل ساخته میشوند که در نوع اول جت هیتر با گاز شهری و در نوع دوم جت هیتر با گاز مایع تغذیه میشود. جت هیترهایی که با گاز شهری گرما تولید میکنند در ظرفیت های مختلفی ساخته میشوند. اما جت هیترهایی که از طریق گاز مایع حرارت ایجاد مینمایند در توان های پایین و ابعاد کوچکتر تولید میشوند. در واقع کاربرد و مزیت اصلی جت هیترهای گاز مایع قابیلت حمل آسان و پرتابل بودن آنها است. زیرا این نوع جت هیترها به سادگی جابجا میشوند. می توان برای گرمایش وسایل نقلیه در زمستان ، سالن ها ، سقف های کشسانی و در صنعت ساختمانی و پروژه های ساخت به منظور خشک کردن مصالح ساختمانی و غیره از آنها استفاده نمود. جت هیترهای گاز مایع علاوه بر مصرف سوخت پایین ، مصرف برق بسیار بهینه ای دارند و در ایجاد گرما راندمان بالایی از خود نشان میدهند. نا گفته نماند که این نوع هیترها بدون دودکش بوده و تمامی گرما را به بیرون پرتاب مینمایند. استفاده از این نوع جت هیترها در مکان هایی که لوله کشی گاز شهری در آنجا در دسترس نیست می تواند بسیار مفید واقع گردد. برای کارکرد جت هیتر گاز مایع کافی است که دستگاه به برق 220 ولت و کپسول گاز مایع گاز LPG) ) وصل نمود و از حرارت مستقیم دستگاه بهره برد.

جت هیتر گازوئیلی و نفتی:

منبع سوخت این نوع جت هیترها گازوئیل و یا نفت سفید میباشد. این نوع جت هیترها نیز در انواع دودکش دار و بدون دودکش ساخته میشوند. بکار گیری جت هیتر گازوئیلی به دلیل ارزان بودن سوخت و در دسترس بودن گازوئیل در بسیاری از صنایع توجیه اقتصادی دارد. استفاده از این نوع جت هیترها در صنایع و مشاغلی که گازی شهری در آن در دسترس نمی باشد توصیه میشود. برخی از نمونه های این جت هیتر مجهز به باک می باشند و از این طریق می توان با ذخیره سوخت در مخزن آنها برای ساعت های طولانی از دستگاه استفاده کرد.

جت هیتر دوگانه سوز:

این نوع جت هیترها علاوه بر گاز شهری با سوخت گازوئیلی نیز میتوانند کار کنند و حرارت ایجاد نمایند. جت هیترهای دوگانه سوز در مقایسه با سایر جت هیترها از قیمت بیشتری برخوردار می باشند. این نوع هیترها نیز در دو مدل اگزوز دار و بدون اگزوز و در ظرفیت های مختلف تولید میشوند.

جت هیتر برقی

 

جت هیتر های برقی مثل سشوارهای صنعتی می باشند و از المنت ها و فن دمنده و سیستم کنترل ولتاژ بهره می گیرند. انرژی این جت هیتر از طریق برق تامین می شود. از خصوصیات جت هیتر های برقی آلاینده نبودن و بی سر و صدا بودن است. با عبور هوا از بین المنت ها گرما وارد سالن می گردد. این جت هیترها در انواع یک فاز و سه فاز در بازار تولید می شود .

  کوره هوای گرم


کوره هوای گرم سایز های بزرگ هیتر های صنعتی هستند که گرمای تولیدی آنها از طریق فن به فضای سالن ها منتقل می شود.

کوره های هوای گرم در انواع عمودی و افقی با توجه به کاربرد آنها ساخته می شوند و با توجه به ظرفیت حرارتی آنها از یک یا دو فن جهت انتقال گرما استفاده می شود.

کوره هوای گرم نوعی از بخاری های صنعتی می باشند که راندمان تولید حرارت در آنها بسیار بالا می باشد.

در این نوع هیترها گرمای تولید شده در اتاقک احتراق به وسیله فن های مکنده به داخل سالن مرغداری منتقل میشود. کوره هوای گرم در مقایسه با بسیاری از سیستم های گرمایشی مزیت های زیادی دارد.

سیستم های گرمایشی کوره هوای گرم معایب بزرگی همچون فضای مورد نیاز برای نصب و راه اندازی ، لوله کشی های متعدد ، سرویس و نگه داری سخت و اشغال فضای زیاد را دارند. همچنین این هیترها با انواع سوخت گازوئیلی و گازی و حتی دوگانه سوز می توانند کار کنند.

کوره هوای گرم در ایجاد حرارت بازدهی بالایی دارد به طوریکه فقط 10 الی 15 درصد پرت حرارتی در این نوع هیترها ممکن میباشد. از دیگر مزیت های این نوع هیترها ، گرمای بسیار پاک ایجاد شده توسط آنها است. چون فرایند گرماگیری در این نوع بخاری ها به طریقی است که دود آن از طریق دودکش دستگاه به بیرون منتقل میشوند.

کوره هوای گرم معایب دیگری نیز دارد در این سیستم های گرمایشی به دلیل کارکرد فن ، میزان گرد و غبار محیط افزایش یابد.

 

نکته مهم :

قبل از خرید هر نوع سیستم گرمایشی حتما با شرکت های سازنده در مورد متراژ و ابعاد سالن مرغداری مشورت کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را در خرید خود داشته باشید و در آینده مجبور به تعویض سیستم گرمایشی سالن نشوید .

 

 

هیچ کاری غیر ممکن نیست فقط باید . . .

انواع سیستم گرمایشی در سالن های مرغداری
انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۸

انواع سیستم تهویه در سالن های مرغداری


انواع سیستم تهویه در مرغداری

در آشیانه های مرغداری تهویه به دو صورت طبیعی و مصنوعی صورت می گیرد :

تهویه طبیعی :

تهویه طبیعی در مناطقی مطرح است که دمای هوا و رطوبت نسبی محیط مناسب پرورش پرندگان باشد و این سیستم در مناطقی خیلی گرم یا سرد پیشنهاد نمی شود .

در طراحی آشیانه ها می توان به جهت بادهای مناسب منطقه که می توانند مفید باشند باید توجه شود . هوای گرم سبک تر از هوای سرد است، به همین دلیل همیشه به طرف بالا حرکت می کند. این هوا از میان منافذ، پنجره ها و دریچه ها عبور می کند و به خارج آشیانه می رود. و به این وسیله با خود رطوبت، گرد و غبار و گاز آمونیاک را خارج می کند.

به همان حجم هوا که خارج می شود، هوای پاک وارد، و جایگزین آن می گردد. در این سیستم ورودی های هوا شامل دیوارهای باز جانبی یا پنجره های و دریچه های آشیانه است. برای بستن ورودی های هوا می توان از پرده و یا ورقه های مختلف استفاده نمود. و بهتر است که ورودی های هوا در تمام امتداد طول آشیانه کار گذارده شوند.

اگر عمل جابجایی هوا با سرعت کم انجام گیرد، ممکن است درجه حرارت آشیانه بالا رود. به همین دلیل سیستم تهویه طبیعی معمولا برای کنترل دمای آشیانه کافی نمی باشد.

در مواردی رطوبت خارج آشیانه زیاد است ، در این حالت برای جلوگیری از مرطوب شدن بستر بایستی درجه تهویه را تا حد ممکن بالا برد. در این سیستم باد نقش بسیار مهمی ایفا می کند. اگر شدت باد ضعیف باشد ممکن است وضعیتی پیش بیاید که جریان تهویه کند شود. برای رفع یا کاستن این مشکل عرض آشیانه را نباید بیشتر از ۱۲ متر در نظر گرفت.

استفاده از کرکره های جهت دهنده جریان هوا نیز در محل ورودی ها بسیار مناسب است. بدین وسیله می توان مسیر هوا را به دلخواه تغییر داد. بطور کلی کنترل جهت ورود هوا با توجه به نیاز و فصل و دیگر عوامل، امر بسیار مهمی می باشد. این کنترل را می توان چه بصورت دستی و چه بصورت اتوماتیک انجام داد.

تهویه مصنوعی :

میزان و مقدار جابجائی هوا در سیستم تهویه مصنوعی به وسیله هواکش ها کنترل می شود. این سیستم باعث می شود که هوای تازه و مطلوب و کنترل شده برای سالن های پرورش مرغداری فراهم شود. ضمن اینکه با استفاده از این روش می توان تراکم مرغ ها را در واحد سطح را افزایش داد.

بطور کلی می باید در طراحی مرغداری صنعتی به امر تهویه توجه کافی شود . بمنظور انجام تهویه مصنوعی در آشیانه از هواکش های الکتریکی استفاده می شود. هواکش با کشیدن هوای داخل آشیانه به محیط بیرون باعث ایجاد فشار منفی در داخل سالن های پرورش مرغداری میشود.

مقدار هوای خروجی سالن های پرورش مرغداری باید کمی بیشتر از هوای وارده باشد تا باعث فشار منفی در آشیانه گردد. فشار منفی موجب ورود هوای تازه از محلهای ورود هوا به سالن های پرورش مرغداری می شود.

تهویه های عرضی :

یک روش معمول انجام تهویه در سالن های پرورش مرغداری تهویه عرضی است. هواکش ها روی یک دیواره جانبی سالن پرورش نصب می شوند. در حالیکه دریچه های ورودی هوا در دیواره مقابل قرار دارند.

در مناطق سرد سیر بهتر است هواکش ها در ارتفاع کم بر روی دیوار نصب شوند. و در منطقه گرمسیر بهتر است هواکش ها بر روی سقف قرار گیرند. در تهویه عرضی تهویه بیش از حد موجب کوران هوا می شود و تهویه کم موجب بروز مشکلات ناشی از تهویه نامناسب می گردد. نوع، اندازه و محل قرار گرفتن ورودی هوا بایستی متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه و ظرفیت هواکش ها باشد.

تهویه طونلی :

این نوع تهویه در شرایط آب و هوای گرم استفاده می شود. کاربرد این نوع تهویه بیشتر در جهت متعادل نمودن اثر نوسانات دما می باشد . به ویژه در زمانی که هوا گرم است . در تهویه تونلی تمامی هواکش ها در یک سمت عرضی آشیانه و هواده ها در سمت عرضی دیگر واقع می شوند .

هوا با سرعت مناسب در طول سالن پرورش مرغداری جریان می یابد و رطوبت ، حرارت و گرد و غبار را خارج میکند . جریان هوا باعث خنک شدن پرنده می شود و قادر است دمای را موثر کاهش دهد. سیستم تهویه تونلی بمنظور تامین دمای کمتر از ۳۰°C در داخل آشیانه در هوای گرم می باشد .

مقدار فشار منفی کمتر از فشار هوای بیرون سالن های پرورش مرغداری تعیین کننده سرعت هوایی است که وارد آشیانه می شود و ظرفیت هواکش تعیین کننده سرعت عبور هوا در طول آشیانه است.

انواع فن مرغداری

 

فن ها به دو دسته تقسیم می شوند :

1- فن های محوری .

2 - فن های حلزونی، گریز از مرکز یا سانتریفیوژ.


فن محوری: فن های محوری در راستای محور فن هوا را به جریان می اندازند. از این فن ها برای به جریان انداختن هوا، تهویه، دمنده و مکنده استفاده می شود. فن های محوری معمولا فشار مثبت چندانی ایجاد نمی کنند و در مقایسه با فن های حلزونی در فشار های کمتر و حجم جابجایی هوای کمتر استفاده می شوند.

فن محوری مرغداری در شرایط یکسان حجم هوای کمتری انتقال می دهد. میزان هوادهی این فن ها به دور فن، ابعاد پره ها و شکل پره های فن بستگی دارد. فن های محوری معمول ترین انواع فن ها هستند که در صنعت مرغداری استفاده می شوند .

از فن محوری برای برای خارج کردن هوای گرم و آلوده داخل سالن مرغداری استفاده می شود. همچنین می توان برای دمیدن هوای تمیز و خنک به داخل نیز استفاده نمود.

 

فن هواکش محوری دیواری:

پر مصرف ترین فن تهویه مرغداری، فن محوری دیواری می باشد که برای تخلیه هوای داخل سالن های پرورش مرغداری بکار می رود این فن ها مجهز به دمپر های گریز از مرکز می باشند که میزان جریان هوا را کنترل می کند. مناسب ترین فن برای محیط های مرطوب و با حرارت بالا می باشند. فن های محوری در اندازه های مختلف با توجه به نوع مصرف آن تولید می شود اندازه های 80*80 cm2، 100*100 cm2 و 140*140cm2


فن حلزونی:

جریان هوا در فن های حلزونی بصورت شعاعی حرکت می کند هوا از قسمت مرکزی فن وارد شده و با توجه به انحنای پره های فن سانتری فیوژ در راستای شعاع فن به صورت گریز از مرکز از آن خارج می شود. با توجه به نحوه جریان هوا این فن ها می توانند تولید فشار مثبت کرده و جریان مکش و دمش بالایی ایجاد نمایند.از این فن ها در انواع مکنده و دمنده استفاده می شود.

 

هیچ کاری غیر ممکن نیست فقط باید . . .

انواع سیستم تهویه در سالن های مرغداری
انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۸

سیستم مه پاش


مه پاش مرغداری :

برای خنک کردن محیط و سالن های مرغداری، سیستم مه پاش پیشنهاد می شود ه این سیستم سبب کاهش دمای مرغداری و کاهش میزان گرد و غبار و بوهای نامطبوع در سالن پرورشی مرغداری می شود. سیستم مه پاش مرغداری شامل پمپ، لوله و اتصالات و نازل مه پاش می باشد.

سیستم مه پاش مرغداری می تواند به جلوگیری از استرس گرمایی در مرغ ها کمک کند. استرس گرمایی یک مشکل رو به رشد در واحدهای طیور است که سیستم های تهویه در گرم ترین روزهای تابستان برای جلوگیری از مرگ و میر مرغ ها، مورد استفاده قرار می گیرد. اما راه هایی برای کاهش خطر استرس گرمایی وجود دارد. دمای زیاد محیط می تواند تاثیر عمده ای بر عملکرد مرغ داشته باشد و منجر به کاهش سرعت رشد یا تولید تخم مرغ و در موارد شدید منجر به مرگ شود. دمای محیط بیشتر از 30 درجه مدام اتفاق می افتد و اگر دمای هوا در محیط پرندگان به این حد برسد، پرندگان در معرض خطر قابل توجه استرس گرما قرار می گیرند و باید با دقت کنترل شوند.

این سیستم را برای کنترل سطح گرد و غبار، آلاینده ها و بو مفید می کند. سیستم مه پاش مرغداری، قادر به پایین آوردن درجه حرارت تا 10 درجه سانتیگراد است، به طور بالقوه 25 درصد مرگ و میر را کاهش می دهد.

در عرض 5 دقیقه، دما از 30 درجه سانتیگراد به 25 درجه کاهش می دهد .

با استفاده از سیستم مه پاش، رطوبت مرغداری افزایش یافته و فضای مطبوع تر و خنک تری برای رشد مرغ ها ایجاد می شود.

نازل ها در سیستم مه پاش مرغداری 20، 30، 40 و 50 میکرون می باشد.
برای از بین بردن ویروس ها و میکروب های موجود در سالن های مرغداری از مواد ضد عفونی کننده استفاده می شود که این امر باعث می شود ترجیحا از نازل های با سایز بزرگتر در سیستم مه پاش مرغداری استفاده شود.

 

 

هیچ کاری غیر ممکن نیست فقط باید . . .

سیستم مه پاش
انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۸

انواع سیستم های تهیه دان در مرغداری


تجهیزات تولید خوراک طیور :

 

مشخصات فنی آسیاب مرغداری

 آسیاب مرغداری دستگاهی است که مواد خوراکی را آسیاب نموده و در اندازه های ریز تر و یا پودری جهت مصرف مرغ ها فراهم می کند. قسمت اصلی این دستگاه چکش ها و تیغه های ضربه زن می باشد که با چرخش دورانی موجب خرد شدن دانه ها می شوند.

با نصب انواع الک ها در اندازه های مختلف با توجه به سن رشد جوجه ها می توان میزان آسیاب شدن را تعیین نمود.

مخلوط کردن مناسب مواد خوراکی در کارخانه مستلزم افزودن مواد خوراکی در توالی معین و از پیش تعیین شده به شکل آزمایشی است.

ابتدا مواد خوراکی پرمصرف و در آخر مواد مواد ریز مصرف به درون میکسر هدایت شوند. بهتر است مایعات پس از تمامی مواد خشک افزوده شوند مگر اینکه عکس آن ثابت شود. زمان کل مخلوط کردن در دستگاه اهمیت دارد و تحت تأثیر ترکیب جیره است. تمامی میکسرها باید بر اساس تشخیص آزمایشگاهی یک افزودنی شناخته شده به شیوه فیزیکی یا شیمیایی کالیبره شود به طوری که فرایند مخلوط شدن بیش از اندازه و کمتر از حد مورد نیاز انجام نگردد.

نمک، گرافیت، ذرات آهن پوشش داده شده توسط رنگهای محلول در آب به عنوان ماده ردیاب استفاده میشود.
هر میکسر باید به طور جداگانه از نظر زمان مخلوط کردن بهینه و یا ظرفیت بهینه بارگیری در هر بار عملیات

مخلوط کردن دان آزمایش شود.


میکسر مرغداری

خوراک مورد استفاده در مرغداری ها ترکیبی از انواع غلات، مثل سویا، گندم، ذرت، جو، کنجاله و یا پودر استخوان و ... بصورت کنسانتره می باشد که طبق لیست جیره تهیه شده میزان هر یک از این مواد را پس از آسیاب کردن داخل میکسر می ریزند تا بطور کامل با همدیگر مخلوط گردند میکسر با مخلوط کردن مواد ترکیب یکدستی تولید می کند که بهترین درصد تبدیل خوراک به گوشت را می دهد.

میکسر در تناژ های مختلف تولید می شود .

 

میکسر افقی

میکسر نواری مداوم :

میکسر مداوم یا «دو نواره» شامل یک نیم بشکه ثابت افقی با یک شفت مرکزی حاوی ریبون های مارپیچی است که وقتی میله مرکزی دستگاه و ریبونها روی آن کار می کنند مواد از یک طرف به طرف دیگر انداخته می شوند.

ظرفیت این دستگاه از چند لیتر تا چند متر مکعب است. سرعت میله مرکزی به موازات تغییر محیط نوارهای خارجی به طور معکوس تغییر می کند و بهترین اندازه انها ۷۵ تا ۱۰۰ متر در دقیقه است.

از آنجا که مواد از یک طرف به طرف دیگر دستگاه انداخته میشوند لذا می توان مواد را از هر طرف خارج کرد. پاک کردن این نوع دستگاه مستلزم واژگون کردن آن می باشد.

میکسر نواری غیر مداوم :

این نوع میکسر شبیه میکسر مداوم نواری است با این تفاوت که به جای نوارها، «پرههای آهنی» بر روی میله مرکزی نصب شده است.

عمل این دستگاه متفاوت از دستگاه قبلی است و به ویژه برای مخلوط کردن مایعات با مواد جامد خشک مناسب است.
این دستگاه در ابعاد و اندازه های مختلف ساخته می شود و سرعت حرکت لبه خارجی پرههای آن بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر در دقیقه است.

میکسر عمودی :

ساختار میکسر عمودی شامل یک استوانه، مخروط یا ظرف هوپر مانند با یک مارپیچ بالا بر منفرد یا دوبله است

که به طور عمودی درست در مرکز دستگاه گذاشته شده است. مارپیچ مرکزی به سرعت ۱۰۰ تا ۲۰۰ دور در دقیقه میچرخد و به صورت عمودی مواد وارد شده را از قسمت کف میکسر به سمت بالا می برد.
روند بالا رفتن مواد و دوباره به پایین آمدن آنها چند بار تکرار می شود تا مخلوط یکنواخت و مناسبی به دست آید. میکسر عمودی مدت زمان مناسب برای کار این نوع میکسر، ۱۰ تا ۱۲ دقیقه است. بارگیری این میکسر از بالا انجام می شود . تمیز کردن قسمتهای داخلی این نوع میکسر امکان ناپذیر است و لذا مقداری از مواد خوراکی به جا مانده از بار قبلی به بار جدید منتقل میشود و آن را آلوده میکند.

انواع دیگر میکسر :

ميکسر طبله چرخان، نوع سوم ميکسر نوع «طبله چرخان افقی» است .که به صورت یک استوانه یک طرف صاف یا استوانه ای است که در هر طرف آن حالت قیفی پیدا کرده است. دو طرف میکسر ممکن است صاف باشد یا مجهز به پردها و پاروهای مختلفی باشد که مواد خوراکی را گرفته و در محل خود فرو می اندازد. در این نوع میکسرها عمدتاً مواد خشک با اندازه یکنواخت را بهتر می توان مخلوط کرد.

میکسر توربینی :

یکی از اشکال اصلاح شده این میکسر، میکسر توربینی است که از یک استوانه ثابت تشکیل شده است که میله مرکزی چرخانی دارد و روی آنها پرهها، پروانه ها و پاروها و تیغه هایی نصب گردیده است به طوری که بتواند مواد را به صورت مداوم روی هم بریزند.

این نوع میکسر برای مخلوط کردن مواد خوراکی سنگین و افزودن مایعات به آن و جلوگیری از قلنبه شدن

مواد یا کیک شدن آنها استفاده می شود.

در این میکسر، مواد نرم از قبیل پودر یونجه و سبوس برنج باز هم خردتر می شوند.

مخلوط کردن کامل در این نوع دستگاه بین ۳ تا ۶ دقیقه به طول می انجامد مگر اینکه لازم باشد کلوخه ها و قلنبه های مواد که در نتیجه ریختن آنها به داخل توده مواد ایجاد شده وقت بیشتری برای باز شدن لازم داشته باشند.

 

بالابر مرغداری


در مرغداری های مدرن مکانیزه، خوراک مرغ پس از آسیاب و میکس شدن از طریق بالابر مرغداری به قسمت خطوط انتقال دان منتقل می شود. بالابر مرغداری از لوله و مارپیچ داخل آن تشکیل شده است که توسط الکتروموتور به چرخش درآمده و موجب انتقال دان می شوند. بالابرها در دو نوع ثابت و سیار در طول های یک متری تا ده متری بنا به نیاز سالن پرورشی در بازار موجود می باشد .

 

 هیچ کاری غیر ممکن نیست فقط باید . . .

انواع سیستم های تهیه دان در مرغداری
انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۸

دریچه های ورودی هوا در سالن های مرغداری


دریچه هوای اینلت در سالن های مرغداری

اینلت چیست و مزایای استفاده از آن؟


در سالن های پرورش ، تهویه ای که استفاده می شود هوا را از داخل سالن میگیرد و به سمت بیرون سالن هدایت میکند. ازین رو ما از پنجره هایی جهت ورود هوا استفاده میکنیم اما در فصل زمستان و زمانی که هوا بسیار سرد هست ، این پنجره ها باعث میشوند که هوای بسیار سرد را وارد سالن کنند و مرغهای داخل سالن سرما بخورند . از این جهت ما در فصل سرد پنجره ها را کاملا میپوشانیم و از اینلت ها استفاده میکنیم. اینلت ها پنجره های کوچیکی با ابعاد تقریبی ٣۰ در ۶۰ هستن که انها را در ٣۰ سانتی متری زیر سقف نصب میکنیم و باعث میشوند که هوای سردی که از بیرون وارد سالن می شود را به زیر سقف که هوای گرم در آنجا هست هدایت میکند. یعنی همیشه به علت سبک بودن هوای گرم ، هوای گرم در بالاتر قرار میگیرد و هوای سرد را اینلت هدایت میکند به زیر سقف و با هوای گرم زیر سقف مخلوط میکند . و بعد هوای تازه وارد سالن می شود . همین امر باعث میشود که دمای هوای ورودی به میزان معناداری افزایش پیدا کند و مزیت بزرگ آن این هست که مصرف سوخت در سالن مرغداری کاهش پیدا میکند.


محاسن استفاده از پنجره اینلت و تهویه یکنواخت عبارتند از :

 

ü با توجه به انحنای دریچه، هوای سرد وارد شده به سالن به سمت سقف حرکت می کند و از برخورد مستقیم به سر جوجه های یک روزه جلوگیری می شود.

ü بعلت نیاز به حداقل تهویه در اوایل دوره پرورش با تنظیم شدن دریچه ها بهترین شکل تهویه صورت می گیرد.

ü با ایجاد جریان گردابی، لایه های راکد هوا به جریان افتاده و هوای یکنواختی در سالن خواهیم داشت.

ü بعلت یکنواخت شدن هوا در تمامی سالن درصد رشد گله یکسان بوده و افزایش وزن و ضریب تبدیل (F.C.R) مطلوبی خواهیم داشت.

ü گاز ها و ذرات گرد و غبار که عامل اصلی بیماری های تنفسی پرنده می باشد بطور کامل از سالن تخلیه می گردند.

ü مصرف انرژی با توجه به تهویه مطلوب به حداقل می رسد و نیاز کمتری به روشن کردن مداوم سیستم های گرمایش خواهیم داشت.

ü اثرات منفی خطای انسانی بشدت کاهش پیدا کرده و پرنده کمتر دچار نوسانات دمایی قرار می گیرد.

ü بعلت کاهش نیاز به نیروی کارگری صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های جاری صورت می گیرد.

ü با توجه به توزیع یکنواخت هوا میزان اختلاف دمای ابتدا و انتهای سالن به حداقل می رسد.

ü بعلت یکنواخت شدن دمای سالن، جوجه ها در کل سالن پخش می شوند و باعث می شود بستر مناسب و یکنواختی داشته باشیم.

ü در فصل تابستان دریچه ها بیش از 70% باز می شوند که موجب می شود هوا از زیر درب دریچه اینلت جریان یافته و با بجریان انداختن هوای راکد کنار دیوارها، از خیس شدن کناره ها جلوگیری کرده و باعث خنک شدن پرنده ها می شود.

 

 

هیچ کاری غیر ممکن نیست فقط باید . . .

دریچه های ورودی هوا در سالن های مرغداری
انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۸


مطالب تصادفی

  • نکات مهم و کلیدی در پرورش مرغ گوشتی
  • محصول شماره موبایل مرغداران
  • فرصتی خوب جهت استخدام و کسب درآمد
  • مراحل پرورش مرغ گوشتی
  • بارگیری مرغها جهت ارسال به کشتارگاه در پرورش مرغ گوشتی
  • واکسیناسیون در پرورش مرغ گوشتی
  • جوجه ریزی در پرورش مرغ گوشتی

صنعت مرغداری